Workshop: speels verbinden en loslaten

Keep It Simperl - Workshop speels verbinden en loslaten

Zaterdag 15 februari van 10u tot 14u en zondag 16 februari 2020 van 10u tot 14u.

Aan de oppervlakte

Het is speeltijd: we focussen op verwondering, ontdekking en de uitdagingen die een nieuwe, ongekende situatie met zich meebrengt.
Samen bewegen we ‘in and out of tune’, op zoek naar het ritme in onze lichamen en de sensaties die dit met zich meebrengt. We leven ons in en worden ons gewaar hoe ons lijf in direct verband staat met onze emotionele huishouding en vice versa.

Dieper

We verbinden ons door ritmisch samenspel, aanrakingen, of net door een zee aan afstand. We onderzoeken in deze workshop hoe we met elkaar in relatie gaan, wat onze blauwdruk is en proberen nieuwe manieren uit. Speels en vol beweging maken we een tocht doorheen onze levensloop, gaan we op zoek waar we op vastlopen en wat we vasthouden. We boren nieuwe inzichten en manieren aan om ons speels te verbinden en los te laten.

Nog dieper en vanuit psychoneurologische hoek

Met een uitgebouwde professionele schatkist in de aanslag, gids ik je via beweging naar een veilige staat van zijn, waarin je aangename en ook minder aangename aspecten van jezelf kan ontdekken en onderzoeken.

Deze veilige toestand bereiken we in de eerste plaats doorheen verbinding met onszelf alsook met de anderen. Dit schrijven we toe aan het ventrale vagale deel van de werking van ons parasympathisch zenuwstelsel.

Ademen, ons hartritme, onze slaapcyclus – deel van ons autonoom zenuwstelsel – worden door dit deel van het parasympathisch systeem aangestuurd. Maar ook onze gewaarwordingen, de capaciteit om in te voelen en te verdiepen en de beste versie van onszelf te geven, liggen hier aan de basis.

Met deze vrij nieuwe manier van stress te benaderen, worden er opeens een heel aantal dingen duidelijk en snap je waarom deze sessies je zo vitaliseren en tools bieden in allerlei situaties.

Opbouw

In het eerste deel van de workshop zijn ‘mindfulness’, verankering en rustige aanwezigheid belangrijke concepten om je lijfelijk te richten op je gewaarwordingen. Je af te stemmen op jezelf en de anderen.
Vanuit deze aandachtige aanwezigheid belanden we in de centrale en thematische fase van de workshop. We werken met beweging in solo, in duo, in groepjes of/en met de gehele groep.

Bij het afsluiten vertragen we opnieuw om ons lichaam en ons wezen de tijd te geven de ervaringen plaats en ruimte te geven.

De workshops hebben steeds structuur; vrije expressie gebeurt steevast doorheen tal van aangewezen en doordachte opdrachten.

Danservaring is niet vereist.

Wanneer?

De workshop loopt over 2 dagen.
Aanwezigheid betekent dus ook een engagement van 2 dagen. Dit om de veiligheid in de groep te kunnen borgen.

Zaterdag 15 februari 2020 van 10u00 tot 14u00 en zondag 16 februari 2020 van 10u00 tot 14u00.

Waar?

La Luna vzw – August van de Wielelei 65, 2100 Antwerpen

Routebeschrijving >

 

Deze workshop staat open voor iedereen. Danservaring is niet nodig. Hoewel er met een thema wordt gewerkt, zijn deze workshops steevast een garantie voor ontspanning, revitalisering en dit onder het motto ‘uit je hoofd, in je lijf’.

Sportkledij is aangewezen. Breng een handdoekje, iets om te drinken en een snack mee.
Drankjes zijn ook ter plekke verkrijgbaar aan democratische prijzen.

Kostprijs

150,- euro per persoon
130,- euro per persoon indien je een nieuwe deelnemer introduceert.

Je inschrijving is geldig na aanbetaling van 50,- euro per persoon op rekeningnummer BE47 0018 3239 6280. Saldo ter plekke contant te betalen.


Inschrijvingsformulier

Keep It Simperl 01/04/2020 Keep It Simperl